Последвайте Гласове в Бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард

...
Последвайте Гласове в Бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард
Коментари Харесай

Путин даде на Сноудън руско гражданство

Последвайте ”Гласове " в 
Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън получи съветско поданство, според декрет, публикуван от съветския президент Владимир Путин, предава ТАСС.

Сноудън и тогава бременната му брачна половинка подадоха документи за приемане на съветско поданство през месец ноември 2020 година, като по този метод " опазват от разлъка " фамилията си и детето си, което получава съветско поданство по рождение.
През 2013 година Сноудън разкри информация за методите за електронно подслушване на американските разследващи служби, в това число и за нелегално подслушване на диалозите на задгранични водачи. На 1 август 2014 година той получи позволение за престой в Русия за три години, което по-късно беше удължено за още три години.
Срещу Сноудън са повдигнати две обвинявания в Съединени американски щати за нарушение на закона за шпионажа. Той може да получи до 10 година по всяко от обвиняванията. Вашингтон неведнъж разгласи, че Сноудън е " изменник " и че няма да бъде опрощение, защото е нанесъл големи вреди върху националната сигурност на Съединени американски щати.

Източник: news.bg
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР